top of page

Κύκλος- Χορός: Δύο κλάσματα με κοινό παρονομαστή







Αγαπημένοι μου αναγνώστες,


η διάθεση μου τις τελευταίες μέρες είναι έντονα κυκλική! Αντίρροπα συναισθήματα που παλεύουν μεταξύ τους για το ποιο θα επικρατήσει! Κι εγώ να μάχομαι μέσα μου να δώσω περισσότερο χώρο στην ελπίδα και το αόρατο καλό! Γιατί υπάρχει! Σίγουρα υπάρχει! Ακόμη κι όταν κρύβεται και γίνεται αόρατο για να τεστάρει εμάς και την πίστη μας σε αυτό!


Παρακάτω θα διαβάσετε ένα παλιότερο άρθρο μου που μιλάει για τους κύκλους! Όπως εγώ η ίδια τους αντιλαμβάνομαι! Κάθε φορά που η διάθεση μου ταλαντεύεται θυμάμαι το άρθρο με τους κύκλους!


Για ποιο λόγο; Θα καταλάβετε…


Εύχομαι οι κύκλοι να γίνουν πλέον και το δικό σας αγαπημένο σχήμα για να αρχίσετε να πορεύεστε λίγο πιο ανέμελα με τη ροή!!!




 

Ισορροπία: Κατάσταση κατά την οποία δεν φαίνονται μεταβολές σε ένα σύστημα. Διακρίνεται σε στατική και δυναμική. Στη στατική ισορροπία δεν υπάρχουν μεταβολές, ενώ στη δυναμική υπάρχουν, αλλά αλληλοαναιρούνται.

Πότε μου δεν λάτρευα αυτή τη λέξη. Πάντα την οραματιζόμουν σαν μια ευθεία γραμμή.

Ευθεία γραμμή = καμία μεταβλητή, καμία αλλαγή συναισθήματος.


Και εγώ πάντα λάτρευα τις καμπύλες, τα κύματα, τον συνεχόμενο παλμό της ζωής.

Κύκλος: το σχήμα που απαντάται σε καθετί γύρω μας και μέσα μας.


Κύκλοι. Παντού κύκλοι. Κύκλοι ομόκεντροι με κεντρικό άξονα την ανθρώπινη ανασφάλεια. Κύκλοι που τέμνονται μεταξύ τους για να νιώσουν το αίσθημα της επαφής και έπειτα απομακρύνονται. Χάνονται στο άπειρο και συνεχίζουν ο κάθε ένας τον δικό του χορό.


Η ίδια η φύση κινείται μόνο σε κύκλους. Ποτέ ευθεία γραμμή. Μιμήσου την και ζήσε όπως αυτή. Πάρε για παράδειγμα τη Σελήνη. Από το κενό, την κατάσταση της ανυπαρξίας, αρχίζει να γεμίζει, να γεμίζει, να φτάνει στην κατάσταση της πλήρους ολοκλήρωσης και έπειτα σιγά- σιγά να αδειάζει. Να αδειάζει, να αδειάζει, για να επιστρέψει και πάλι στο απόλυτο κενό. Μια κατάσταση συνειδητή και επαναλαμβανόμενη. Ζει την κάθε της φάση με όλο της το Είναι. Τολμάει να γεμίσει και ρισκάρει να αδειάσει.


Η πολλή σκέψη οδηγεί στον υπερβολικό έλεγχο και την ισορροπία. Την ευθεία γραμμή. Η λογική υπάρχει για να βάζει τάξη στη ζωή μας αλλά μερικές φορές η αταξία είναι μέρος του ενστίκτου. Και το ένστικτο είναι η φωνή που υπάρχει μέσα μας. Η διαίσθηση που πηγάζει από το ηλιακό μας πλέγμα και μας καλεί να την ακούσουμε.


Συντονίσου με τη φύση και ακολούθησε τον δικό της ρυθμό. Ζήσε τη ζωή στο ζενίθ και στο ναδίρ της. Γέμισε το σώμα σου με ζωή μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο και έπειτα μην φοβάσαι να αδειάσεις.


Γεύσου το γέμισμα και αφέσου στο άδειασμα.

Αγκάλιασε κάθε συναίσθημα και ζήσε το στο έπακρον. Βούτηξε με τόλμη και πάθος στον ωκεανό της ζωής. Εδώ ακριβώς έγκειται και η γοητεία της. Στα συνεχόμενα κύματά της. Κύματα που πάλλονται μεταξύ τους και επιτρέπουν σε εμάς τους ίδιους ή να τα τιθασεύσουμε ή να γίνουμε ένα με αυτά και να χορέψουμε στο δικό τους ρυθμό.


Φαντάσου τη φύση σαν ένα είδος χορού, σαν αργεντίνικο τάνγκο. Η Μητέρα- Φύση οδηγεί και εσύ ακολουθείς. Όσο φέρεις αντίσταση, ο χορός μένει στατικός, όσο όμως αφήνεσαι στα χέρια του καβαλιέρου ο χορός συνεχίζεται. Βήματα διαδέχονται το ένα το άλλο και πόδια στροβιλίζονται σε έναν χορό δίχως τελειωμό.


Η Σελήνη, λοιπόν, κρύβει το μυστικό. Γέμισμα, άδειασμα. Η διαδικασία της συστολής και της διαστολής που κρατάει σε ζωή κάθε οργανισμό. Αφέσου στον παλμό της ζωής και ανέπνευσε μαζί της. Έπειτα εξέπνευσε και συνέχισε τον κύκλο της αναπνοής στον δικό σου ρυθμό.


Ευθεία γραμμή ή καμπύλη;

Εσείς τι λέτε, λοιπόν, χορεύουμε;








1η δημοσίευση:


bottom of page