top of page

Packaging of Hridaya


Θυμάμαι ακόμη το συναίσθημα που βίωνα τις πρώτες μέρες συνειδητοποίησης ότι τα κείμενά μου θα αντικρύσουν το φως του ηλίου. Βράδια ολόκληρα καθόμουν και έψαχνα στο pinterest ιδέες για το ποιο θα ήταν το κατάλληλο περιτύλιγμα της Hridaya. Είχα ενθουσιαστεί τόσο πολύ με την ιδέα ότι οι σκέψεις μου γύρω από το κομμάτι της γιόγκα θα γίνουν γνωστές στο ευρύ κοινό, που από την αρχή αυτού του «ταξιδιού» έψαχνα έναν τρόπο να ντύσω το βιβλίο μου με κάτι αυθεντικά όμορφο. Να αντιπροσωπεύει εμένα και να θυμίζει Κατερίνα σε κάθε του πτυχή.


Και εκεί που είχα χαθεί στην άπειρη πληροφορία και έμπνευση, είπα στον εαυτό μου: «Ένα λευκό κομμάτι ύφασμα και λίγη λεβάντα είναι αυτά που χρειάζεται η δική μου Hridaya. Για να αναπνεύσει ελεύθερα και να συναντήσει με λιτότητα και χάρη τους δικούς της αναγνώστες.»


Ιαπωνική τέχνη Furoshiki


Μία μέθοδος με ρίζες στα βάθη της ιαπωνικής ιστορίας. Πρόκειται για το περιτύλιγμα μιας συσκευασίας με ύφασμα αντί για χαρτί. Ο όρος προέρχεται από το ομώνυμο ιαπωνικό ύφασμα που χρησιμοποιείται γι’ αυτό τον σκοπό αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να γίνει με οποιαδήποτε ύφανση.


Γιατί ύφασμα;


•Γιατί η γιόγκα είναι ένα ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων. Και το ταξίδι σου αυτό θέλω να ξεκινήσει από τη στιγμή που θα πιάσεις στα χέρια σου τη Hridaya. Πρώτη αίσθηση. Αφή.


•Γιατί προσπαθώ να ακολουθήσω έναν eco-friendly τρόπο ζωής. Αγαπώ να ξετυλίγω δώρα. Αυτό που δεν αγαπώ είναι να πετώ. Οι πλαστικές ή και χάρτινες συσκευασίες περιτυλίγματος καταλήγουν πάντα στα σκουπίδια. Ένα κομμάτι ύφασμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εμπνεύσου και δημιούργησε. Θα χαρώ να μοιραστείς μαζί μου τη δική σου εικαστική προσέγγιση.


Γιατί το συγκεκριμένο ύφασμα;

Το ύφασμα αυτό το ανακάλυψα στον τόπο που γεννήθηκα. Στον τόπο που γεννήθηκε και η Hridaya. Έχοντας στα χέρια σου κάτι από τις ρίζες μου, κάτι από τη «γέννηση» της Hridaya, γίνεσαι αυτομάτως κι εσύ κομμάτι αυτού του project. Σκέφτηκα λοιπόν, αυτόν τον ρομαντικό τρόπο για να συνδεθώ μαζί σου. Λιτά, τρυφερά και ταπεινά. Το ύφασμα αυτό θα αποτελεί για πάντα μία αόρατη κλωστή που άμεσα ή εμμεσα, συνειδητά ή ασυνείδητα θα μας κρατάει ενωμένους.




Γιατί λευκό;


Το λευκό είναι το χρώμα του φωτός. Το σύνολο της φωτεινής ενέργειας που σχηματίζει το λευκό χρώμα εμπεριέχει τις ενέργειες όλων των υπόλοιπων χρωμάτων. Συμβολίζει την αθωότητα, τον εξαγνισμό και τη διεύρυνση. Εκφράζει την πνευματικότητα και τη σοφία. Δηλώνει την καθαρότητα ψυχής, την καλοσύνη και την ειρήνη. Και η Hridaya μου γράφτηκε με καθαρή καρδιά προσφέροντας το δικό της λευκό στίγμα σε μια κοινωνία που έχει ανάγκη σήμερα όσο ποτέ άλλοτε λίγες εξτρά σταγόνες λευκό. Εγώ και η Hridaya μου θέλουμε να αφήσουμε στον καμβά της ζωής δύο πινελιές αισιοδοξίας και έκφρασης του ονείρου.


Γιατί λεβάντα;


Έχει μια απαλή, γλυκιά μωβ ενέργεια και το όνομά της σημαίνει καθαρίζω, πλένω («lavender»- από το λατινικό ρήμα lavare). Ένα φυτό ταπεινό, αρωματικό με θεραπευτικές ιδιότητες που ωφελούν τόσο το σώμα όσο και την ψυχή. Συμβολίζει τη σταθερότητα και τη σιωπή των λουλουδιών. Αποτελεί σύμβολο για την Αγάπη, την Προστασία, την Ευσπλαχνία, την Ευτυχία, την Ειρήνη και τον Εξαγνισμό. Αν η Ηridaya μου είχε άρωμα θα ήθελα να έχει το άρωμα μιας όμορφης, λιτής λεβάντας.


Βασικές δράσεις

≈Χαλαρωτική

≈Διεγείρει την κυκλοφορία

≈Τονώνει το νευρικό σύστημα

≈Αναλγητική

≈Αντισηπτική


Πως χρησιμοποιούνται τα άνθη

Ως έγχυμα: 1 κ.γ. σε 1 φλιτζάνι νερό για 5-7 λεπτά.

Για την αϋπνία: τοποθετήστε σε ένα λεπτό υφασμάτινο σακουλάκι άνθη λεβάντας και βάλτε το κάτω από το μαξιλάρι για καλύτερο ύπνο.


Εύχομαι να απολαύσεις το ταξίδι της Hridaya και την ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτήν. Θα χαρώ να μοιραστείς μαζί μου τους τρόπους με τους οποίους ΕΣΥ χάρισες πνοή στα υλικά που χρησιμοποιηθήκαν για να φτάσει στα χέρια σου η Hridaya με ασφάλεια και χάρη.






51 views0 comments
bottom of page