top of page

A soul story of Yoga Muse Katerina




A soul story of Yoga Muse Katerina


The 5 steps of glow


“Sometimes we just glow for being who we are.”



 

Η ιστορία που θα διαβάσεις είναι εμπνευσμένη από λέξεις.

Η κάθε λέξη- κλειδί είναι από μόνη της μία ιστορία. Τοποθετώντας στη σειρά τις λέξεις αυτές ξετυλίγεις το κουβάρι των σκέψεών μου μιας ανοιξιάτικης νύχτας του Μαρτίου.


Ο Λέο Μπουσκάλια στο βιβλίο του «Να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις» δίνει πολλές ερμηνείες για τη λέξη ευτυχία. Κάποιες από αυτές είναι οι εξής: «Ευτυχία είναι να είναι ελεύθερη η σκέψη να κεντήσει.», «Ευτυχία είναι να μπορείς να δεις τα αστέρια, άλλοι δεν έχουν το δικαίωμα να σηκώσουν τα μάτια τους στον έναστρο ουρανό…», «Ευτυχία είναι το μοίρασμα.»


Το βράδυ εκείνο το βλέμμα μου ταξίδεψε στον έναστρο ουρανό, η σκέψη μου αφέθηκε ελεύθερη να κεντήσει και η έμφυτη ανάγκη για μοίρασμα ενεργοποιήθηκε μεμιάς. Άλλη μία στιγμή ευτυχίας προστέθηκε στο βιο-γραφικό μου. Και άλλη μία προστίθεται αυτή τη στιγμή. Την ώρα που ΕΣΥ διαβάζεις τη δική μου ιστορία.


Η σχέση που έχεις με τον εαυτό σου είναι η πιο σημαντική σχέση της ζωής σου. Αν θέλεις να δημιουργήσεις σχέσεις υγιείς που θα καρποφορήσουν, θα πρέπει πρώτα να θέσεις γερά θεμέλια στη σχέση σου με τον εαυτό σου. Οφείλεις να ρίξεις τον σπόρο στον κήπο της δικής σου ψυχής, προτού ο κήπος σου αντικρύσει το φως του έξω κόσμου.


Παρακάτω, θα διαβάσεις τα λεγόμενα “5 steps of glow”.


Θα μπορούσαν να ονομαστούν και “5 self-love steps” καθώς η αυτοφροντίδα είναι απαραίτητο συστατικό της ιστορίας μας. Ωστόσο, τα βήματα αυτά ακούν στο όνομα της λάμψης, γιατί ακολουθώντας τα καταλήγεις να ξεχωρίσεις και να λάμψεις σε έναν κόσμο που πασχίζει με κάθε τρόπο να σε κάνει να μοιάσεις.


Εύχομαι από καρδιάς διαβάζοντας τα βήματα αυτά να έρθεις πιο κοντά στο Svadharma σου. Τον προορισμό της ψυχής σου. Αντί να μοιάσεις, να ξεχωρίσεις. Και τότε, θα έρθει εκείνη η μαγική στιγμή που πριν καν το καταλάβεις, θα έχεις ήδη λάμψει.


 

“When we flow in accordance with our nature, we grow from within. Any action that uplifts us is our Svadharma.”


 

5 STEPS OF GLOW


STEP 1: DISCONNECT

«Αρχή του μίτου της μεταμόρφωσης. Αποσυνδέσου. Από όλους και όλα. Συνδέσου. Με τον σιωπηλό σου εαυτό. Κλείσε τα βλέφαρα. Βαθιές αναπνοές. Εστίαση. Αποπροσανατολισμός. Επιστροφή. Στο εδώ. Ενδοσκόπηση. Διαλογίσου. Αρχή του μίτου.»


STEP 2: ONE STEP

«Το πρώτο βήμα του ταξιδιού. Μπορεί τρομακτικό. Ενδέχεται συναρπαστικό. Μην αφήσεις το φόβο να σου στερήσει τον ενθουσιασμό και τη χαρά που συνεπάγεται κάθε νέο ξεκίνημα. Υποσχέσου. Να κάνεις το βήμα. Μη φοβάσαι αν πέσεις. Να φοβάσαι μη μείνεις στάσιμος. Η ζωή αγαπά να συμπορεύεται με τη ροή. Γι’ αυτό μάθε να ρέεις. Στάδιο δεύτερο.»


STEP 3: YOUR STORY

«Γράψε την ιστορία σου. Ξεκίνα τώρα. Όλα από την αρχή. Μπορείς. Γράψε και σβήσε. Σβήσε και ξαναγράψε. Διάλεξε εσύ τους πρωταγωνιστές της δίκης σου ταινίας. Ποιότητες, αξίες, ιδανικά και πρόσωπα που θέλεις να είναι συνοδοιπόροι στο ταξίδι της αιώνιας μεταμόρφωσης. Γράψε μια ιστορία όμορφη. Με αυθεντικότητα και σεβασμό. Και αφέσου στη ροή. Αποδέξου. Ότι η ρευστότητα των πάντων μπορεί να μεταποιήσει λίγο το σενάριο. Όμως νιώσε πίστη. Ότι αυτό που είναι να συμβεί, θα συμβεί. Και θα συμβεί για καλό. Στάδιο τρίτο.»


STEP 4: BLOOM

«Η στιγμή σου. Η στιγμή να ανθίσεις. Δεν είναι αύριο. Είναι τώρα. Άνθισε με χάρη. Άφησε τα χρώματά σου να λάμψουν και να φωτίσουν τις ζωές των άλλων. Άνθισε σε όποιο κεφάλαιο της ιστορίας σου κι αν είσαι. Μη περιμένεις το αύριο. Λάμψε σήμερα. Δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή. Υπάρχει μόνο το παρόν. Στάδιο τέταρτο.»


STEP 5: STAND OUT

«Η στιγμή να ξεχωρίσεις. Μη προσπαθήσεις να μοιάσεις σε κανέναν, να γίνεις αρεστός στους άλλους. Γίνε αρεστός στον εαυτό σου. Μείνε αυθεντικός στα θέλω σου. Αυτά που μετά από τριβή με τη hridaya, τη δική σου πνευματική καρδιά, επέλεξες να έχεις στην ιστορία σου. Την ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ. Κι αν αμφιβάλλεις ποτέ για το «ποιος είμαι εγώ που θα έχω μια τόσο συναρπαστική ζωή», θέσε στο εαυτό σου το ερώτημα «ποιος είμαι εγώ για να μην έχω μια τόσο συναρπαστική ζωή.»






bottom of page