top of page

5 + 1 μάντρας για να προσκαλέσεις την αγάπη
 

22.03.2022


Ένα απόγευμα Τρίτης που από τύχη είναι ελεύθερο κι έτσι σκέφτηκα να γράψω για να μοιραστώ. Να μοιραστώ μαζί σας όπως συνηθίζω να κάνω, σκέψεις, συναισθήματα, βιώματα προσωπικά, συνταγές και «μικρά» τελετουργικά της καθημερινότητάς μου.

Στο τελευταίο μου blogpost μοιράστηκα μαζί σας το τελετουργικό του “self-reflection journal”!!! Ένα τελετουργικό που με συνδέει με τα συναισθήματά μου, τις ευλογίες μου και τις πρακτικές αυτοφροντίδας μου. Το τελετουργικό αυτό πλαισιώνεται και από μάντρας τα οποία γράφω κάθε πρωί που ξυπνώ και τα έχω στο νου σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ένα μάντρα τη φορά το οποίο πηγάζει από τη συναισθηματική μου κατάσταση την εκάστοτε στιγμή. Και μου δίνει την ευκαιρία να πάρω λίγο ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό μου διαλογιζόμενη μέσα στην ηρεμία της αυγής. Παντού σιωπή. Όλα σε ακινησία. Ή και όχι. Αλλά εγώ εκεί. Να συνδέομαι για λίγα λεπτά με τη μαγεία της δικής μου σιωπής.


Πρέπει να μπορούμε καμιά φορά να μην κάνουμε τίποτα. Η εξάσκηση στον διαλογισμό είναι όπως η εξάσκηση ενός μυός. Μόνο η επιμονή και η υπομονή μπορούν να αποφέρουν αποτελέσματα. Ο βουδιστής δάσκαλος του ζεν Ντεσιμάρου έλεγε: «Πρέπει να αφήνουμε τις σκέψεις να περνάνε όπως τα σύννεφα στον ουρανό. Να μη σκεφτόμαστε τη ζωή αλλά να είμαστε η ζωή».Διαλογιστείτε, βρείτε το σημείο μηδέν της νοητικής και μυϊκής δραστηριότητας. Νιώστε τη ζέστη και τη βαρύτητα να σας κατακλύζουν. Προφέρετε στον εαυτό σας σιωπηλά ή δυνατά ένα από τα παρακάτω μάντρα και νιώστε το αίσθημα της δεκτικότητας να κατακλύζει κάθε μικροσκοπικό κύτταρο του κορμιού. Αποδεχτείτε και αγκαλιάστε την αγάπη.


Τα παρακάτω μάντρας είναι αφιερωμένα σε αυτήν και τα έχω γράψει στα αγγλικά. Είναι μερικές φορές που επιθυμώ να σιγοψιθυρίσω το μάντρα μου στα σανσκριτικά ή στα αγγλικά. Νιώθω διαφορετική δόνηση μέσα στο σώμα.. ωστόσο εσύ μπορείς να προφέρεις τις φράσεις στα ελληνικά!


Τι είναι όμως τα μάντρας.. Μπορεί όσοι ασχολούνται με τη γιόγκα να γνωρίζουν την έννοια αυτή αλλά ο περισσότερος κόσμος μπορεί και όχι. Ένα μάντρα μπορεί να είναι μια λέξη, μια φράση, μια συλλαβή αλλά και όλα αυτά μαζί. Χρησιμοποιούνται με προφορικό επαναλαμβανόμενο τρόπο, μπορούν να τραγουδηθούν ή και να επαναληφθούν σιωπηλά στο νου, φέρνοντας ψυχική ηρεμία και ενισχύοντας τον εαυτό. Man σημαίνει νους και Tra σημαίνει συντονισμός στη δόνηση. Η Shakta Khalsa, συγγραφέας και δασκάλα Kundalini Yogaγράφει: «τα μάντρας είναι μια τεχνική για τη ρύθμιση του νου. Υπάρχουν πολλά μάντρας, καθένα από τα οποία έχει τη δική του ποιότητα, ρυθμό και αποτέλεσμα. Κάθε σκέψη ή συναίσθημα που έχουμε είναι μια δόνηση. Με τη χρήση των μάντρας κατευθύνουμε το μυαλό σε μια υψηλή συχνότητα δόνησης.»


5 + 1 μάντρας για την αγάπη

My world is a world of love.


I open my heart to the experience of love.


I welcome kindness and compassion into my existence.


My soul is full of love.


The world is sending me love and I am open to receiving it.


I choose love and love chooses me.


Να θυμάστε:


Η σιωπή μας επιτρέπει να δώσουμε προσοχή στα πάντα.


Το κάθε άτομο που λέει το mantra συντονίζεται με τη δόνηση του ίδιου του μάντρα και λαμβάνει τα πολλαπλά οφέλη αυτού, αρκεί να μη γίνεται μηχανικά. Να είμαστε παρόντες με αφοσίωση.


Σας ευχαριστώ για άλλη μία φορά που είστε συνοδοιπόροι σε αυτό μου το ταξίδι και για την αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης που έχει χτιστεί ανάμεσά μας. Είστε και θα είστε για πάντα το βάλσαμο της ψυχής μου.


Υ.Γ. Το σημερινό πρωινό που θα διαβάζεις αυτό το άρθρο θα σκέφτομαι ότι πίνουμε παρέα τον καφέ ή το τσάι κι έτσι θα σε νιώθω ακόμη πιο κοντά μου.

Enjoy your beautiful day!


Με ζεστασιά,

Κατερίνα


Comments


bottom of page