top of page

5 τρόποι για να ανανεώσεις την αύρα του σπιτιού σύμφωνα με τα στοιχεία της φύσης!

Updated: Nov 22, 2021


Σίγουρα κάποια στιγμή όλοι έχετε αισθανθεί την ενέργεια του σπιτιού σας κάπως βαριά και συνεπώς και τη δική σας. Ο χώρος του σπιτιού μας είναι ιερός καθώς αποτελεί το προσωπικό καταφύγιο του καθενός από τα άγχη και τα προβλήματα της έξω ζωής. Είναι καθρέφτης της προσωπικότητας και της ψυχολογίας μας, γι’ αυτό και οφείλουμε να το φροντίζουμε καθημερινά με συνέπεια και αγάπη. Ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξεις κάποιες παλιότερες συνήθειες, να προσθέσεις κάποιες καινούριες κι έτσι να χαρίσεις μικρές πινελιές χρώματος και νότες αισιοδοξίας στο mindful lifestyle σου!

Παρακάτω μοιράζομαι μαζί σου 5 τρόπους για να ανανεώσεις την αύρα του χώρου, να απομακρύνεις την αρνητική ενέργεια από το σπίτι και να γευτείς την ομορφιά που πηγάζει από την καθαριότητα σε εναρμόνιση με τα στοιχεία της φύσης (αέρας- νερό- φωτιά- γη- αιθέρας).


 


Γενική καθαριότητα (ΑΙΘΕΡΑΣ): Τόσο κοινότυπο κι όμως τόσο πέρα για πέρα αληθινό. Σίγουρα έχεις αισθανθεί την αίσθηση φρεσκάδας που αναβλύζει ένα σπίτι μόλις έχει καθαριστεί και την αιθέρια ενέργεια που το συνοδεύει. Αυτό που μπορείς να κάνεις για να γίνει η πολύωρη γενική καθαριότητα του σπιτιού πιο ευχάριστη, είναι να βάλεις την αγαπημένη σου playlist σου να παίζει και να γίνεις ΕΣΥ πιο mindful εκείνη τη στιγμή. Ακόμη και αυτή η ανιαρή, ίσως για κάποιον, δραστηριότητα μπορεί να γίνει παραγωγική αν εντάξεις μέσα της το mindfulness – και την αντιμετωπίσεις ως μία διαλογιστική πρακτική. Η μαγειρική σόδα, το λεμόνι και το μηλόξυδο είναι κάποια φυσικά καθαριστικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να αποκτήσει το energy cleansing μια πιο οικολογική μορφή.Καθαρός αέρας και Αρωματοθεραπεία (ΑΕΡΑΣ): Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ανανεώνεται ο αέρας του σπιτιού μας όσο πιο συχνά είναι εφικτό. Το άνοιγμα του παραθύρου σηματοδοτεί μεμιάς ένα vibe αναζωογόνησης και φρεσκάδας στο χώρο. Αφότου ανοίξεις τα παράθυρα, «ταξίδεψε» σε μέρη μακρινά με τη βοήθεια των αρωματικών κεριών και των αιθέριων ελαίων. Διάλεξε τα αρώματα που εσύ αγαπάς κι αφέσου στα χέρια της αρωματοθεραπείας. Εγώ έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στο αιθέριο έλαιο γκρειπφρουτ και το αρωματικό κερί βανίλια.


Palo Santo (ΦΩΤΙΑ): Το όνομά του σημαίνει ιερό ξύλο.Σύμφωνα με την παράδοση, στην αρχαιότητα οι σαμάνοι και οι θεραπευτές γνώριζαν τα ιατρικά οφέλη του Palo Santo #alchemiasoaps και το χρησιμοποιούσαν για να ανακουφίσουν ασθένειες όπως, γρίπη, αλλεργίες, πονοκεφάλους και προβλήματα στα οστά. Σήμερα ωστόσο το όνομά του είναι περισσότερο συνδεδεμένο με τη γιόγκα και τον διαλογισμό. Έχει ένα ιδιαίτερο και μεθυστικό άρωμα, ανακουφίζει από το άγχος και αποβάλλει την αρνητική ενέργεια του χώρου. Το αγαπώ ιδιαίτερα και ανάβω ένα στικ όχι μόνο κατά τη διάρκεια της πρακτικής αλλά και τα πρωινά που νιώθω βαριά την ενέργεια του σπιτιού και τη δική μου. Έρευνες έχουν δείξει ότι δρα στο ανθρώπινο ενδοκρινικό σύστημα, προωθώντας την έκκριση ορισμένων ορμονών, όπως η ντοπαμίνη και οι ενδορφίνες.

Τρεχούμενο νερό (ΝΕΡΟ): Τα συντριβάνια εσωτερικού χώρου είναι ένας ακόμη τρόπος για να εξαγνίσεις την αρνητική ενέργεια του σπιτιού. Το νερό αποτελεί το μοναδικό αρχαίο σύμβολο του Feng Shui που χαρίζει ευημερία και πλούτο. Η παρουσία του και ο ήχος του βοηθούν στη χαλάρωση και τη μείωση του στρες. Το υδάτινο στοιχείο από μόνο του λειτουργεί ως ένα αγχολυτικό για όλους εμάς που ζούμε μακριά από τη θάλασσα και βιώνουμε καθημερινά τους έντονους ρυθμούς μιας αστικής πόλης.Φυτά εσωτερικού χώρου (ΓΗ): Είναι αποδεδειγμένο ότι η προσθήκη φυτών στο χώρο αλλάζει τελείως τη διακόσμηση του σπιτιού όσο και την ενέργεια που επικρατεί μέσα σε αυτό. Μόλις τοποθετήσετε τα αγαπημένα σας φυτά, θα εκπλαγείτε με το πόσο έντονα θα νιώσετε την αύρα του σπιτιού καθαρότερη και «λευκότερη» όπως λέω κι εγώ. Η περιποίηση των φυτών μπορεί να γίνει, επίσης, με επίγνωση κι έτσι άλλη μια δραστηριότητα του σπιτιού να συγκαταλεχθεί στον κατάλογο με τις mindful πρακτικές σας.


Υ.Γ. Μερικές αγαπημένες προτάσεις για φυτά εσωτερικού χώρου: φίκος, αλόη, καλαθέα, σπαθίφυλλο, σανσεβιέρια.


 

Εύχομαι το άρθρο μου να σας φάνηκε χρήσιμο και να χάρισε μια στάλα αισιοδοξίας στη μέρα σας! Μέχρι την επόμενη βδομάδα αγαπημένοι μου να θυμάστε να σας αγαπάτε και να σας φροντίζετε!


Με ζεστασιά,

Κ.
bottom of page