top of page

Κρυσταλλοθεραπεία : Γιατί το κάθε ορυκτό θεωρείται ένα μικρό σύμπαν!Η χρήση των κρυστάλλων έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα. Ανά τους αιώνες βοήθησαν και συνεχίζουν να βοηθούν τον άνθρωπο να θεραπευτεί, να προστατευτεί, να εναρμονιστεί και να εξελιχθεί πνευματικά αφουγκραζόμενος την κοσμική σύνθεση.


«Οι κρύσταλλοι και τα ορυκτά είναι πηγές φωτός, ενέργειας και δονήσεων. Το κάθε ορυκτό είναι ένα μικρό σύμπαν.»

Η σύγχρονη κρύσταλλοθεραπεία στηρίζεται στη θεωρία πως κάθε κρύσταλλος εκπέμπει δονήσεις σε μία συγκεκριμένη συχνότητα. Το ίδιο συμβαίνει και με το ανθρώπινο σώμα. Όταν ο ανθρώπινος οργανισμός «υποφέρει» από κάποια συμπτώματα, οι δονήσεις αυτές αρχίζουν να παρουσιάζουν ανισορροπίες. Οι κρύσταλλοι θεωρείται πως μπορούν να επαναφέρουν την ισορροπία και μέσω των δονήσεών τους, να επανενεργοποιήσουν την ανθρώπινη δυνατότητα της αυτοθεραπείας.


Σήμερα θα δούμε συντροφιά , τρεις αγαπημένους μου κρυστάλλους και τις ιδιότητές τους!
Αμαζονίτης : Πήρε το όνομά του από τον ποταμό Αμαζόνιο. Μια άλλη εκδοχή για το όνομα είναι ότι το πήρε επειδή προστάτευε τις Αμαζόνες. Φέρνει τύχη στον ερωτικό τομέα, πλούτο, δύναμη, αφθονία, ανανέωση και αισιοδοξία. Τονώνει τη θηλυκότητα. Απομακρύνει κάθε είδους αρνητική ενέργεια και το αίσθημα κατωτερότητας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση διάφορων παθήσεων του αίματος. Σύμμαχος στην θεραπεία γυναικολογικών ασθενειών και ιδανικός για προβλήματα του λαιμού. Βοηθά στην εξισορρόπηση των ανεπαρκειών του μεταβολισμού.

Μάτι τίγρης: Προσφέρει υγεία, θάρρος και δύναμη για μια πιο ενεργητική αντιμετώπιση της ζωής. Δίνει σταθερότητα και βοηθά να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες. Από πολλούς θεωρείται ως η πέτρα της τύχης. Συμβολίζει τον πλούτο και την αφθονία σε όλες του τις μορφές. Ελέγχει την αρσενική και τη θηλυκή ενέργεια μέσα μας. Ιδανικό για να δούμε ξεκάθαρα την προοπτική που θα έχει μια νέα αρχή στη ζωή μας. Τονώνει την καρδιά και γενικά το κυκλοφορικό σύστημα. Καταπολεμά ασθένειες που αφορούν τα μάτια, το λαιμό και τα όργανα αναπαραγωγής. Υποστηρίζει θεραπείες που αφορούν το συναίσθημα και τον εγκέφαλο.
Φεγγαρόπετρα: Φέρνει καλή τύχη, ηρεμία, εξισορροπεί και βελτιώνει την συναισθηματική νοημοσύνη. Τονώνει την αντίληψη και καθαρίζει το μυαλό από την σύγχυση. Είναι ένα φυλαχτό ομορφιάς, αγάπης, έρωτα και μακροζωίας. Ελευθερώνει καλύτερα την ενέργειά του κατά τις φάσεις του φεγγαριού. Όσον αφορά τις θεραπευτικές τους ιδιότητες προστατεύει από παθήσεις της καρδιάς, των πνευμόνων, των αδένων, του πεπτικού συστήματος και του δέρματος κυρίως από την ξηροδερμία.Καθαρισμός και φόρτιση των λίθων:Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καθαρίσετε τους κρυστάλλους σας. Ένας απ’ αυτούς είναι να βάλετε σε ένα διάφανο μπολ, χωρίς σχέδια, χλιαρό νερό, ρίχνετε λίγο αλάτι Ιμαλαΐων, τοποθετείτε τους κρυστάλλους μέσα και τους αφήνετε για 3 ώρες. Όταν περάσουνε οι 3 ώρες, ξεπλένετε τους κρυστάλλους σε τρεχούμενο νερό και τους τοποθετείτε σε ένα λευκό πανί, τους βγάζετε στον ήλιο για να τους φορτίσουν οι ακτίνες του και τους αφήνετε για μία ώρα.


 

Για να εναρμονίσουμε ένα κρυσταλλικό πεδίο με το δικό μας πεδίο, μπαίνουμε σε μια διαδικασία άσκησης. Η εναρμόνιση χρειάζεται:


• Ένα νου ήρεμο και καθαρό από σκέψεις.

• Έναν εσωτερικό κόσμο που αναζητά την ισορροπία.

• Ένα μυαλό που θα παρακάμψει τις μηχανικές σκέψεις και θα εστιάσει στο τίποτα και στο όλον.


1. Τοποθετούμε το κρύσταλλό στο αριστερό / δεκτικό μας χέρι και το σκεπάζουμε με το δεξί/ δοτικό μας χέρι.


2. Οραματιζόμαστε ένα λευκό φως πάνω από το κεφάλι μας να ρέει μέσα στο σώμα μας, να μας λούζει με άπλετο φως, να φτάνει μέχρι τα κύτταρα μας και να φωτίζει κάθε μας κύτταρο.


3. Όλο αυτό το φως που διαπερνά το σώμα μας καταλήγει στον κρύσταλλο, ρέει προς το κέντρο του, συλλέγεται και είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί για το ανώτερο καλό.


4. Έχοντας δύο σημεία αναφοράς, την καρδιά μας και το σύμπαν, αρχίζει η επικοινωνία σε λεπτότερα επίπεδα και με διάφορες μορφές κρυσταλλικής ζωής. Η αντίληψη αποκτά άλλη διάσταση, οι αισθήσεις γίνονται διαισθήσεις, ανοίγονται κανάλια, και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν μπορούμε να έχουμε αν ο νους και η καρδιά δεν είναι ανοιχτά.

Ένας λίθος ή ένας κρύσταλλος απορροφά κοσμικές ακτίνες, απορροφά φως και με αυτό το φως φωτίζει το δικό μας εσωτερικό φως, ώστε να μπορέσουμε να το εντοπίσουμε και να το νιώσουμε. Η επικοινωνία μέσα από τη σιωπή, φέρνει στο φως κρυμμένα μυστικά που με τη δύναμη της εσωτερικής σοφίας τα μηνύματα που θα λάβουμε θα αποκρυπτογραφηθούν με σαφήνεια.


Υ.Γ.1 : Οι πληροφορίες για τους πολύτιμους λίθους αντλήθηκαν από την ιστοσελίδα politimigi.gr


Υ.Γ.2. : Εύχομαι η κρυσταλλοθεραπεία να αποκτήσει μια θέση στη ζωή σας και να γευτείτε άμεσα τα οφέλη αυτής.Με ζεστασιά,

Κατερίνα

53 views0 comments

Comments


bottom of page